خبر فوری

چهارشنبه / ۲۱ شهریور / ۱۴۰۳ Wednesday / 11 September / 2024
×

به مناسبت سالروز سازمان های مردم نهاد جلسه ای با حضور مدیران سمن های استان و گروه های جهادی به ریاست معاون محترم سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در سالن اجتماعات شهید سلیمانی برگزار شد.  انتظار می رفت که در این جلسه به بررسی مسائل و مشکلات سمن ها پرداخته شود و کاستی های سنوات […]

« من » هیات های مذهبی و اعضای هیات امنای مساجد را هم سازمان مردم نهاد می دانم

به مناسبت سالروز سازمان های مردم نهاد جلسه ای با حضور مدیران سمن های استان و گروه های جهادی به ریاست معاون محترم سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در سالن اجتماعات شهید سلیمانی برگزار شد.

 انتظار می رفت که در این جلسه به بررسی مسائل و مشکلات سمن ها پرداخته شود و کاستی های سنوات قبل را واکاوی و به دنبال راه حل برای آنها باشند اما تمام زمان جلسه به ارائه گزارش توسط خسروی مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی اختصاص داده شد.

مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری اظهار داشت که ما در استان ۶۰۰ سمن ثبت شده داریم که از این تعداد ۱۸۰ سمن آن مربوط به استانداری است که مجوز آنها توسط ما صادر شده است و از این تعداد ۵۰ تا ۶۰ سمن مجوز آنها بروز شده است.

او به موضوع فعالیت سمن ها پرداخت که سمن ها باید از ظرفیت مردمی برای ارائه خدمات استفاده کنند و این انتظار که همه نیازهای آنها توسط اعتبارات دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری تامین شود انتظار مناسبی نیست.

خسروی در خصوص اعتبارات دفتر اجتماعی گفت ما در حوزه آسیب های اجتماعی هیچ اعتباری دریافت نکردیم و تنها ۶ میلیارد اعتبار با سرفصل شور و نشاط اجتماعی دریافت شد ه است.

او در ادامه به این نکته اشاره کرد که « من » هیات های مذهبی و اعضای هیات امنای مساجد را هم سازمان مردم نهاد می دانم. لازم به توضیح است سازمان های مردم نهاد دارای قانون و اساسنامه خاص خود می باشد و بر اساس نوع فعالیت و تخصص خاص اعضای آن دسته بندی می شود و در زمره هیات های مذهبی و امثالهم تعریف نشده است.

تلفیق این دو نهاد با یکدیگر فقط نظر شخصی خسروی است و به لحاظ قانونی هر کدام از این نهادها تعریف و سازوکار خاص خود را دارند. خسروی تعداد هیات های مذهبی را ۱۲۰۰ هیات اعلام کرد و معتقد است که این هیات ها هم سازمان مردم نهاد محسوب می شوند و باید فعالیت کنند. مجوز هیات های مذهبی توسط سازمان تبلیغات اسلامی صادر می شود و حمایت های خاصی از سوی این نهاد از هیات های مذهبی صورت می گیرد. در ادامه جلسه تعدادی از انجمن ها و بنیادهایی که تعریفی غیر از سازمان مردم نهاد داشتند به ارائه گزارش پرداختند.

بر اساس گزارش ارائه شده مشخص گردید که بخش اعظمی از اعتبارات به این نهادها تخصیص داه شده است که ماهیت کاری آنها با سازمان های مردم نهاد(سمن) همسو نمی باشد.

گزارش های ارائه شده توسط مدیران موسساتی که اعتبار دریافت کرده بودند موجب اعتراض برخی از حضار به تبعیض و تخصیص نابجای اعتبارات توسط دفتر امور اجتماعی و فرهنگی شد.

متاسفانه طی سه سال گذشته دفتر امور اجتماعی و فرهنگی علاوه بر اینکه هیچ تحولی در حوزه اجتماعی در استان ایجاد نکرد موجبات نارضایتی بخش زیادی از سازمان های مردم نهاد استان به دلیل تخصیص اعتبارات به نهادهایی غیر از سمن ها و یا سمن هایی که مجوز خود را از وزارت کشور نگرفته بودند، شد.

 لازم به توضیح است که بخش اعظمی از اعتبارات به موسساتی داده شده که از شمول قانون سازمان های مردم نهاد خارج هستند و برخی دیگر از موسسات انتفاعی بوده و بر اساس قانون حق دریافت اعتبارات دولتی ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *