خبر فوری

چهارشنبه / ۲۱ شهریور / ۱۴۰۳ Wednesday / 11 September / 2024
×

نامه اعلام اسامی وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان صبح روز یکشنبه توسط مجلس ایران اعلام وصول شد. هر چند اعلام رسمی نامزدهای احراز کرسی وزارت به بازار داغ شایعه‌ها در شبکه‌های اجتماعی پایان داد ولی موجی از واکنش‌ها را به ترکیب کابینه آقای پزشکیان و سنجش میزان پایبندی او به شعارهایش برانگیخت.انتقادات از مسعود پزشکیان و […]

واکنش ها نسبت به کابینه پیشنهادی رئیس جمهور پزشکیان
  • کد نوشته: 3977
  • منبع: جمهوری اسلامی
  • مرداد ۲۲, ۱۴۰۳
  • 27 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها

    نامه اعلام اسامی وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان صبح روز یکشنبه توسط مجلس ایران اعلام وصول شد. هر چند اعلام رسمی نامزدهای احراز کرسی وزارت به بازار داغ شایعه‌ها در شبکه‌های اجتماعی پایان داد ولی موجی از واکنش‌ها را به ترکیب کابینه آقای پزشکیان و سنجش میزان پایبندی او به شعارهایش برانگیخت.
    انتقادات از مسعود پزشکیان و کابینه‌ای که معرفی کرده بالا گرفته است. چهره‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب یکی بعد از دیگری توییت کرده و به آنچه دولت چهاردهم «وفاق ملی» می‌خواند نقد می‌کنند.
    جواد امام، سخنگوى جبهه اصلاحات ایران با انتقاد از حضور برخی اسامی در کابینه چهاردهم به رئیس‌جمهور هشدار داده بود: ‏در نهایت، شخص رئیس‌جمهور مسئول کابینه است و هیچ لابی‌گر و عنصر تحمیل‌گری حاضر نخواهد شد، مسئولیت دولت را بپذیرد. پس تا زمان هست، تجدیدنظر کنید.
    جواد امام، در شبکه ایکس نوشته بود: «در آستانه معرفی کابینه دولت چهاردهم به مجلس، اخبار نگران‌کننده‌ای درباره برخی اسامی به‌گوش می‌رسد. ‏برخی از آن‌ها نه نسبتی با اصلاحات دارند و نه حتی به رویکرد اعتدالی نزدیک هستند. برخی دیگر هم اساساً به ضدیت با هر تغییر و اصلاحی شهره هستند.
    ‏اگر قرار بر ادامه سکانداری نظامیان و شبه‌نظامیان بر سیاست و عدم تغییر رویکرد‌های امنیتی نسبت به فعالان سیاسی داخل نظام بود، چه ضرورتی به برگزاری انتخابات و تحمیل این همه هزینه به کشور و بازی با روح و روان مردم و به‌ویژه جوانان بود؟‏جناب پزشکیان!‏در نهایت، شخص رئیس‌جمهور مسئول کابینه است و هیچ لابی‌گر و عنصر تحمیل‌گری حاضر نخواهد شد، مسئولیت دولت را بپذیرد. پس تا زمان هست، تجدیدنظر فرمایید.»
    همچنین، محسن بیگلری، نماینده سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: «نه اهل سنت و نه کردها» سهمی در وزرای پیشنهادی ندارند.
    محمدحسین کریمی‌پور، رئیس سابق کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران هم در واکنش به فهرست وزرای پیشنهادی آقای پزشکیان در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت: «اینکه ظریف و آذری و زارچی را ویترین کنی و خطیب و مومنی و دنیا مالی و کاظمی را وزیر، غشّ در معاملهٔ با مردم نیست، آقای نهج البلاغه؟»
    رئیس جبهه اصلاحات ایران نیز با انتشار یک توئیت مخالفت تلویحی این جبهه با کابینه پیشنهادی پزشکیان را اعلام کرد.
    آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «‏در نامه جبهه اصلاحات ایران به رئیس جمهور: در مرحله اول شکل‌گیری هیات دولت اجازه ندهید، ویژه گزینی‌ها و روندهای ناصواب موجب حذف شایستگان و ناامیدی مردم از انتخاب خود شود که حتی تا روز رای‌گیری برای آمدن پاى صندوق و رای دادن به شما تردید داشتند.»
    یک فعال و تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب نیز باگ‌های کابینه پیشنهادی مسعود پزشکیان را مورد بررسی قرار داد.
    احمد زیدآبادی در یادداشتی تلگرام نوشت: «ترکیب کابینه بدین صورتی که به مجلس معرفی شده است، با توجه به اهدافی که آقای پزشکیان برای خود اعلام کرده، به قول امروزی‌ها دارای دو یا سه “باگ” اساسی است.
    با این حال، این در حوزه حقوق رئیس دولت است که همکاران خود را انتخاب کند. نامناسب بودن برخی همکاران رئیس‌جمهور در درجه نخست، مشکل خود اوست.اگر او واقعاً فکر می‌کند که با برخی از این افراد می‌تواند کار کند، دلیلی ندارد که ما کاسه داغ‌تر از‌اش شویم!
    در دنیا معمولاً دست روسای دولت برای انتخاب همکاران خود کاملاً باز است. از طرفی مردم هم خیلی خود را درگیر انتخاب نوع همکاران رئیس‌جمهور نمی‌کنند و مطالبات خود را از کلیت دولت طلب می‌کنند.
    در ایران اما بدبختانه دست رئیس‌جمهور برای گزینش همکاران خود باز نیست و گروه‌ها و محافل سیاسی هم به طرزی خارج از قاعده خود را درگیر جزئیات این موضوع می‌کنند.
    به هر حال، اگر این چند نفری که اصطلاحاً “باگ” کابینه به نظر می‌رسند، خود را متعهد به همراهی با سیاست‌های اعلام شده رئیس‌جمهور کرده باشند که چه بهتر، اما اگر احیاناً بخواهند ساز مخصوص خود را ناهماهنگ با ارکستر دولت بنوازند، آنگاه این به عهده رئیس‌جمهور است که بخواهد تسلیم آنان شود یا آنکه قاطعانه به همکاری آنان خاتمه دهد.
    آنچه فعلاً برای ما اصل است، عمل دولت به تعهدات خود برای پایان دادن به این وضعیت نابسامان است. باقی قضایا فرع بر این است.»
    مالک شریعتی نماینده مجلس و سخنگوی ستاد علیرضا زاکانی در انتخابات اخیر، در توییتی با اشاره به فهرست وزرای معرفی شده ازسوی مسعود پزشکیان به مجلس نوشت: یک نگاه کلی به فهرست وزیران پیشنهادی دکتر مسعود پزشکیان می‌توان گفت یک فهرست نامتوازن معرفی شده که حتما برخی از آنها بسیار خوب و قابل دفاع هستند و برخی هم هیچ نسبتی با ۱۲ شاخص اعلام شده رهبرانقلاب ندارند.مالک شریعتی پیش‌بینی کرد، حداقل ۴ وزیر پیشنهادی موفق به اخذ رای اعتماد مجلس نمی‌شوند.
    همچنین جلیل رحیمی جهان‌آبادی، نماینده اهل سنت مجلس با انتقاد از اسامی ۸ نفر اصولگرا در کابینه وزرای پیشنهادی پزشکیان، نوشت: آقای رئیس‌جمهور ! ۸ وزارتخانه به اصولگرایانی که مقابل شما و ما ایستادند و به شما رای ندادند رسید! یک‌وزارتخانه به اهل سنت که با همه وجود شما و جنبش اصلاحات را یاری نمودند ؛نرسید؟!کجای این کابینه وفاق ملی است؟!
    غلام‌حسین کرباسچی هم به انتقاد از انتخاب «احمد دنیامالی» به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش پرداخت.کرباسچی ضمن بازنشر یک توئیت از دنیامالی، وزیر پیشنهادی ورزش در زمان انتخابات ۱۴۰۳، که در آن آمده است: «نه به دولت مرعوب/ نه به دولت مسدود/ سلام بر دولت کار و پیشرفت»، نوشت: «محظور آقای رئیس‌جمهور برای تشکیل ‎دولت وفاق ملی را میتوان درک کرد.ولی چطور میشود با اعتقاد به اینکه این دولت ‎دولت مرعوب است باز هم قبول مسئولیت کرد!»
    شهیندخت ملاوردی نیز در این باره در توییتر نوشت: «هرچند مدیریت کشور با یکدست‌سازی و خالص‌سازی به بن بست نزدیک شد، اما این دلیل نمی‌شود این بار از آن طرف پشت بام بیفتیم. کابینه جای کسانی است که حداقل به اصل «توافق در داخل و تعامل با دنیا» پایبند باشند؛ سرمایه‌ساز برای برخی و امیدآفرین برای برخی دیگر! »

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *