خبر فوری

جمعه / ۲۷ مهر / ۱۴۰۳ Friday / 18 October / 2024
×
تلاش های پی در پی نادر نوروزی
توییت مدیر مسئول لوتوس پرس

تلاش های پی در پی نادر نوروزی

این اقدامات با آنچه که در رسانه‌ها گفته می‌شود متفاوت است. ایشان مقرر کردند؛ اقدامات لازم جهت رفع محدودیت‌ها و تعلیق اقدام تقابلی گروه اقدام ویژه مالی (FATF) در چارچوب منافع ملی کشور پیگیری شده و همزمان نسبت به رفع دغدغه‌ها و نگرانی‌های داخلی در این خصوص از طریق همکاری نهاد‌های اقتصادی با شورای عالی امنیت ملی اقدام شود. با همکاری و وفاق محدودیت‌های مالی علیه ایران را کاهش خواهیم داد.» مسعود پزشکیان یکی از برنامه‌های انتخاباتی و دولت خود را رفع موانع مربوط به FATF اعلام کرده بود. جمله وی در نشست خبری نیز مبنی بر این بوده است که چاره‌ای جز پیوستن به FATF نداریم. پیش از همتی نیز، مجید انصاری معاون حقوقی رئیس‌جمهور به روزنامه اعتماد گفته بود: «این امکان وجود دارد که اگر مجموعه به جمع‌بندی نهائی برسند و روند کار طی شود با چراغ سبز مجمع FATF دوباره در دستورکار مجمع قرار گیرد. ضمن اینکه آقای رئیس‌جمهور و هیات دولت هم تصمیم به پیگیری موضوع بگیرند این ظرفیت وجود دارد که مجمع تشخیص این موضوع را دوباره به جریان بیندازد. روند تصویب FATF در مجلس طی شده است. موضوع به مجمع آمده و در مجمع بنا به ملاحظاتی فعلا مسکوت مانده است. اگر مجموعه به این نتیجه برسد که نیاز به اقداماتی است پیش‌بینی می‌کنم که مجمع با دولت همکاری و همراهی کرده و FATF تصویب می‌شود». FATF (کارگروه ویژه اقدام مالی) شامل ۴۱ توصیه است که ۳۹ توصیه آن به اجرا رسیده و در حال حاضر دو موضوع CFT و پالرمو به اجرا نرسیده و متوقف شده‌اند. این موضوع باعث شده در روابط ایران با کشور‌هایی مانند کره جنوبی و عراق که متحدان استراتژیک ایران محسوب می‌شوند، مشکلاتی جدی ایجاد شود.
هزینه دور زدن FATF تا ۲۰ درصد می‌رسد
  • کد نوشته: 4420
  • منبع: اقتصاد آنلاین
  • مهر ۲۱, ۱۴۰۳
  • 19 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها

    اخیرا عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در شبکه اجتماعی خود (ایکس) نوشته است: «با توجه به تلاش‌های مکرر دشمنان کشور برای ایجاد محدودیت مالی برای ایران که یکی از اضلاع اثرگذار در تحریم ایران است، گزارشی از وضعیت فعلی و اقدامات ضروری برای عادی‌سازی پرونده ایران در FATF به رئیس‌جمهور ارائه کردم. این اقدامات با آنچه که در رسانه‌ها گفته می‌شود متفاوت است. ایشان مقرر کردند؛ اقدامات لازم جهت رفع محدودیت‌ها و تعلیق اقدام تقابلی گروه اقدام ویژه مالی (FATF) در چارچوب منافع ملی کشور پیگیری شده و همزمان نسبت به رفع دغدغه‌ها و نگرانی‌های داخلی در این خصوص از طریق همکاری نهاد‌های اقتصادی با شورای عالی امنیت ملی اقدام شود. با همکاری و وفاق محدودیت‌های مالی علیه ایران را کاهش خواهیم داد.» 
    مسعود پزشکیان یکی از برنامه‌های انتخاباتی و دولت خود را رفع موانع مربوط به FATF اعلام کرده بود. جمله وی در نشست خبری نیز مبنی بر این بوده است که چاره‌ای جز پیوستن به FATF نداریم. پیش از همتی نیز، مجید انصاری معاون حقوقی رئیس‌جمهور به روزنامه اعتماد گفته بود: «این امکان وجود دارد که اگر مجموعه به جمع‌بندی نهائی برسند و روند کار طی شود با چراغ سبز مجمع FATF دوباره در دستورکار مجمع قرار گیرد. ضمن اینکه آقای رئیس‌جمهور و هیات دولت هم تصمیم به پیگیری موضوع بگیرند این ظرفیت وجود دارد که مجمع تشخیص این موضوع را دوباره به جریان بیندازد. روند تصویب FATF در مجلس طی شده است. موضوع به مجمع آمده و در مجمع بنا به ملاحظاتی فعلا مسکوت مانده است. اگر مجموعه به این نتیجه برسد که نیاز به اقداماتی است پیش‌بینی می‌کنم که مجمع با دولت همکاری و همراهی کرده و FATF تصویب می‌شود».
    FATF (کارگروه ویژه اقدام مالی) شامل ۴۱ توصیه است که ۳۹ توصیه آن به اجرا رسیده و در حال حاضر دو موضوع CFT و پالرمو به اجرا نرسیده و متوقف شده‌اند. این موضوع باعث شده در روابط ایران با کشور‌هایی مانند کره جنوبی و عراق که متحدان استراتژیک ایران محسوب می‌شوند، مشکلاتی جدی ایجاد شود. به طوری که حتی قادر به دریافت مطالبات مالی خود از این کشور‌ها نیستیم.

    به راحتی اتفاق نمی‌افتد

    اما همزمان با اظهارات دولتی‌ها برخی مخالفان دایمی FATF دوباره ساز مخالفت خود را برای این موضوع کوک کرده‌اند. نور نیوز رسانه نزدیک به شورای امنیت نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشته: «به دلیل وجود تحریم‌های ظالمانه، تلاش دولت برای خروج ایران از فهرست سیاه FATF نمی‌تواند گشایش زیادی در تجارت خارجی ایجاد کند. به طور قطع توجه به تولید ملی در کنار عضویت و نقش آفرینی در سازمان‌ها و پیمان‌های اقتصادی منطقه‌ای و توسعه مراودات با همسایگان اولویت بالاتری دارد.»
    از سوی دیگر روزنامه کیهان هم با انتقاد از مواضع دولت نوشته است: «درباره مجموعه این اظهار نظر‌ها گفتنی است که FATF یک کارگروه کاملا سیاست زده با نقاب حقوقی است به نحوی که می‌توان گفت متهمان ردیف اول پولشویی و تامین مالی تروریسم در دنیا، بر این کارگروه حکومت می‌کنند. هم اکنون ۷۶ درصد پولشویی‌های بزرگ در دنیا در آمریکا و اروپا انجام می‌شود و همین‌ها بزرگ‌ترین حامیان سیاسی و مالی در دنیا هم هستند.» این به جز مخالفت طیفی دیگر از نمایندگان مجلس و رسانه‌های منتقد دولت هستند.
    خروج ایران از لیست سیاه FATF باعث گشایش ال‌سی، دریافت پول‌های صادرکنندگان و واردکنندگان است. ضمن اینکه فعالیت در شبکه بانکی جهانی مستلزم خروج از این لیست است.
    اما در این زمینه که دولت موفق می‌شود سرانجام FATF را به هدف برساند و مجموعه مجمع تشخیص مصلحت را به نتایجی مثبت برای تصویب آن می‌رساند یا خیر؟ دکتر علیرضا توکلی کاشی، کارشناس اقتصادی به اقتصادآنلاین گفت: موضوع FATF باید در سطوح بالای نظام حل و فصل شود. من فکر می‌کنم که این به راحتی اتفاق نمی‌افتد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *